Γιατί το νυφικό είναι λευκό ;

Η παράδοση του  λευκού νυφικού χρονολογείται πριν από αιώνες και εξακολουθεί να είναι δημοφιλής και σήμερα. Αναρωτηθήκατε όμως ποτέ γιατί το νυφικό είναι λευκό; Υπάρχουν πολλές θεωρίες και εξηγήσεις πίσω από αυτή την παράδοση.

Μία από τις πιο κοινές εξηγήσεις είναι ότι το λευκό συμβολίζει την αγνότητα και την αθωότητα. Στο παρελθόν, οι νύφες αναμενόταν να είναι παρθένες πριν από το γάμο και το λευκό φόρεμα ήταν ένας τρόπος να δείξουν την αγνότητα και την αθωότητά τους στον γαμπρό τους και στην κοινότητα. Αυτός ο συμβολισμός της αγνότητας και της αθωότητας συνδέεται ακόμα και σήμερα με τα λευκά νυφικά.

Μια άλλη θεωρία είναι ότι η βασίλισσα Βικτώρια έκανε δημοφιλή το λευκό νυφικό. Το 1840, η βασίλισσα Βικτώρια παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Αλβέρτο με ένα λευκό νυφικό, το οποίο ήταν μια απόκλιση από την παραδοσιακή βασιλική νυφική ​​ενδυμασία της εποχής. Ο γάμος καλύφθηκε ευρέως στα μέσα ενημέρωσης και το λευκό φόρεμα της Βασίλισσας Βικτώριας έγινε δημοφιλής τάση μεταξύ των νυφών στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική.

Μια άλλη θεωρία υποστηρίζει ότι το λευκό ήταν απλώς το πιο πρακτικό χρώμα για ένα νυφικό. Πριν από τις σύγχρονες τεχνικές πλυντηρίου, ήταν δύσκολο να διατηρηθούν τα φορέματα καθαρά και φωτεινά, και το λευκό ήταν ένα χρώμα που μπορούσε εύκολα να λευκανθεί και να καθαριστεί. Επιπλέον, το λευκό ήταν ένα χρώμα που μπορούσε εύκολα να αξεσουάρ με διαφορετικά χρώματα και στυλ λουλουδιών και πέπλων.

Ανεξάρτητα από την προέλευση, η παράδοση να φοράτε ένα λευκό νυφικό έχει διαρκέσει για αιώνες και εξακολουθεί να είναι δημοφιλής σήμερα. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια οι νύφες έχουν αρχίσει να πειραματίζονται με διαφορετικά χρώματα και στυλ νυφικών, ξεφεύγοντας από το παραδοσιακό λευκό φόρεμα. Ορισμένες νύφες επιλέγουν να φορούν φορέματα σε χρώματα που έχουν προσωπικό νόημα για αυτές ή αντικατοπτρίζουν την πολιτιστική τους κληρονομιά, ενώ άλλες επιλέγουν αντισυμβατικά στυλ ή μοτίβα.

Συμπερασματικά, η παράδοση του λευκού νυφικού υπάρχει εδώ και αιώνες και εξακολουθεί να είναι δημοφιλής επιλογή για τις νύφες σήμερα. Είτε συμβολίζει την αγνότητα και την αθωότητα, είτε έγινε δημοφιλής από τη Βασίλισσα Βικτώρια, είτε ήταν απλώς μια πρακτική επιλογή, το λευκό νυφικό έχει γίνει μια διαρκής παράδοση που έχει επηρεάσει τη μόδα και την κουλτούρα του γάμου για γενιές.

Verified by MonsterInsights