Φωτογράφηση γάμου πόσο κοστίζει και πως θα βρείτε την καλύτερη τιμή

Με λίγα λόγια

Η μέση τιμή για φωτογραφία και βίντεο γάμου στην Ελλάδα είναι από 1500€ μέχρι και 1800€ και περιλαμβάνει κάλυψη της ημέρας συν κάποια ψηφιακά άλμπουμ συνήθως 1 μεγάλο και 3 μικρά , λέγοντας αυτό υπάρχουν φωτογράφοι που θα δουλέψουν και δωρεάν ή έστω με μια χαμηλή τιμή , γιατί είναι στην αρχή της καριέρας τους και θέλουν να αποκτήσουν γνώση και εμπειρία ( προσοχή  να έχουν την απαραίτητη νομική κάλυψη , αν δεν θέλετε το δωρεάν να γίνει ασύμφορο )  και φωτογράφοι καταξιωμένοι με διακρίσεις και βραβεία που θα ζητήσουν και πάνω από 5000€.

5 Σημεία που Καθορίζουν την Τιμή

Πως να τα εκμεταλλευτής προς όφελός σου

Εξοπλισμός 

Δεν είναι κάτι δεδομένο , αν θέλεις να έχεις το αστραφτερό αποτέλεσμα που βλέπεις στα τελευταία περιοδικά γάμου ο επαγγελματίας που θα διαλέξεις θα πρέπει να έχει επενδύσει σημαντικό ποσό χρημάτων στους φακούς, τις μηχανές του, τα φώτα του κλπ. και αυτό αντανακλάτε και στην τελική τιμή του. Εκ τον πραγμάτων όταν ακούτε πολύ χαμηλές τιμές μην περιμένετε τους φοβερούς εξοπλισμούς  , ένας ωραίος τρόπος να τσεκάρετε αν αυτό είναι κάτι που σας ενδιαφέρει είναι να ζητήσετε απ’ τον φωτογράφο , βιντεογράφο  που σας αρέσει να σας δείξει ένα πλήρες γάμο μην αρκεστείτε στις λίγες φωτογραφίες , βίντεο  από το πορτφόλιο του.

Εμπειρία

Ένας έμπειρος φωτογράφος θα σε βοηθήσει χωρίς άγχος σε όλη την διάρκεια της ημέρας θα σε κάνει να αισθανθείς άνετα και μέσα σε όλη αυτή την διαδικασία θα καταφέρει με συνέπεια να απαθανατίσει ωραίες εικόνες όπως τις φαντάζεσαι , χωρίς να χάσει καμία σημαντική στιγμή. Από την άλλη αν οι απαιτήσεις δεν είναι υψηλές μπορείς να προσλάβεις έναν καινούργιο φωτογράφο και ίσως η δουλειά του σε καταπλήξει πληρώνοντας σίγουρα και μικρότερο ποσό.

Ταλέντο

Δεν είναι όλοι οι επαγγελματίες ίδιοι ιδιαίτερα σε να επάγγελμα που θα μπορούσε να θεωρηθεί και καλλιτεχνικό  , το κακό είναι πως όσο πιο καλλιεργημένη και δυνατή ματιά έχει ένας φωτογράφος τόσο ανεβαίνει και η τιμή του , παρόλα αυτά με μια καλή έρευνα αγοράς μπορεί να βρεις  διαμαντάκια που δεν έχουν αναγνωριστεί ακόμα ή που και επιλέγουν να έχουν  τιμή κοντά στον μέσο όρο .

Άλμπουμ και έξτρα υπηρεσίες

Τα προϊόντα και οι επιπρόσθετες υπηρεσίες που προσφέρουν οι περισσότεροι φωτογράφοι βιντεογράφοι  έχουν ένα κοινό σημείο , έχουν μεγάλο κόστος! πχ. ένα ποιοτικό άλμπουμ κοστίζει από 300€ μέχρι και 600€ αν ζητήσουμε κάτι πιο εξειδικευμένο.

Επίσης αν θέλουμε να απαθανατίσουμε όλες τις στιγμές τις ημέρας για να έχουμε μια ολοκληρωμένη δουλειά θα πρέπει να υπολογίσουμε έξτρα άτομα με τον αντίστοιχο εξοπλισμό τους , την εμπειρία τους και φυσικά το ταλέντο τους. Προσωπικά θεωρώ πως χρειάζονται τουλάχιστον 4 άτομα για ένα πλήρη γάμο.

Η χρήση drone , next day , prewedding είναι κάποιες απ τις υπηρεσίες που είναι της μόδας τα τελευταία χρόνια.

Όλα αυτά αξίζουν και οι φωτογράφοι τα προτείνουν και τα ζευγάρια τα ζητάνε αλλά δεν είναι πάντα απαραίτητα, μια προσεκτική επιλογή εδώ μπορεί να ρίξει την τιμή πολύ.

Διαθεσιμότητα

Παντρεύεστε τον χειμώνα ή επιλέξατε την Παρασκευή για την μέρα του γάμου σας , πράξατε έξυπνα και πρέπει να το εκμεταλευτείτε , οι περισσότεροι φωτογράφοι , βιντεογράφοι θα σας κάνουν καλύτερη τιμή σε περίοδο που δεν έχουν πολύ ζήτηση  , διαπραγματευτείτε το!

Γενικός κανόνας

Κάντε μια έρευνα αγοράς , δείτε τι προσφέρει ο καθένας και σε τι τιμές , θα παρατηρήσετε ότι οι περισσότεροι έχουν παρόμοιες προσφορές , δεν είναι τυχαίο αυτό , ο κάθε επαγγελματίας βλέπει τι ζητάει ο πελάτης του και βάζει κάτω τα έξοδα και υπολογίζει ένα μικρό κέρδος , οι τιμές που ξεφεύγουν από τον μέσο όρο προς τα πάνω  δικαιολογούν μεγαλύτερο κέρδος αλλά συνήθως το αποτέλεσμα δικαιώνει , και οι τιμές που είναι κάτω απ τον μέσο όρο θέλουν προσοχή κάποια έκπτωση υπάρχει και πρέπει να είναι ξεκάθαρο πια είναι αυτή.

Αν δεν σας ενδιαφέρει ιδιαίτερα το αισθητικό κομμάτι και απλά θέλετε μια πλήρη επαγγελματική δουλειά διαλέξτε ένα φωτογράφο που κοστίζει κοντά στον μέσο όρο.

Το ίδιο θα κάνετε όταν το οικονομικό κομμάτι είναι το πιο σημαντικό απλά ζητήστε από τον φωτογράφο που επιλέξατε να αφαιρέσει ότι δεν θεωρείτε απαραίτητο.

Αν πάλι το κριτήριο σας είναι αισθητικό , υπάρχει πληθώρα φωτογράφων που κάνουν καταπληκτική δουλειά, μπορεί να είναι πιο ακριβοί μπορεί και όχι.

Τι να προσέξεις

Πρόστιμα – Αν ο φωτογράφος σας δεν είναι καλυμμένος νομικά σε περίπτωση που ελεχθεί την ώρα της εργασίας του θα επιβληθεί πρόστιμο σε σας στον ίδιο και πιθανότατα στον χώρο που φιλοξενείτε η δεξίωση σας.

Χαμηλές τιμές – κανένας επαγγελματίας δεν δουλεύει τζάμπα , αν κάποιος  σας προσφέρει πολύ χαμηλότερη τιμή απ τους υπόλοιπους  βρείτε πως βγάζει το κέρδος του και σκεφτείτε δύο φορές αν αξίζει ή όχι.

 

Συμπέρασμα

Μαγική λύση δεν υπάρχει για να βρει κανείς και ποιότητα και καλή τιμή , η άποψή μου όμως είναι πως με καλή έρευνα και έχοντας υπόψη τα παραπάνω  θα μπορέσετε να βρείτε μια  τιμή που θα σας εξυπηρετήσει , και αν πληρώσετε και κάτι παραπάνω θα είναι σε κάτι που πραγματικά σας ενδιαφέρει

Εμείς κρατάμε τις τιμές κοντά στον μέσο όρο για όσους αναρωτιέστε αν και θεωρούμε το επίπεδο  της δουλειά μας στο πιο υψηλό , αν θέλετε να μας γνωρίσετε δεν έχετε παρά να επικοινωνήσετε μαζί μας

Email: wedmoment.gr@gmail.com

Τηλέφωνα : 6981072204 και 6975842261

Ακολούθησε μας και στις σοσιαλ πλατφόρμες μας για να πάρεις φρέσκες ιδέες και πληροφορίες

https://www.instagram.com/wed_moment_studio/

https://www.facebook.com/wedmomentgr

Verified by MonsterInsights